Overnachten in Dublin

Over Dublin

Dublin, beter bekend als de hoofdstad van Ierland, is zowel een historische als een moderne stad. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verjonging van de bevolking. Ongeveer de helft van de inwoners van Dublin is jonger dan 25 jaar. Heel opmerkelijk voor een stad met anderhalf miljoen inwoners.

Enkele jaren geleden werd er veel gespeculeerd dat Dublin een rijke en arm kant had. Het Noorden van Dublin was het arme deel en het Zuiden van Dublin van het rijke deel. Echter is dit helemaal niet waar in zowel Noord als Zuid Dublin vind je rijkere en armere buurten

Uiteraard zijn er tal van bezienswaardigheden in Dublin maar hier voor verwijzen wij u graag naar de bezienswaardigheden pagina.

Geschiedenis van Dublin
Dublin werd officieel opgericht in 988 AD, echter was er wel bewijs dat Dublin eerder bestond, met name door de Vikingen. Van de 14e tot eind 16e eeuw was Dublin en het groten deel van Ierland onderworpen aan de Regering maar het werd definitief overgeschakeld naar Dublin nadat Henry VII de Country Kildare veroverde.

Rond de 17e eeuw kreeg Dublin en enorme boost in de rug en begon op razend snel tempo te groeien, tot zelfs een van de welvarendste steden uit Europa. Veel Ierse architectuur dateert vanuit die tijd. Kijk maar naar de Guiness brouwerij.

Na zware oorlogen van de Ierse opstand, werd in 1921 de Ierse vrijstaat opgericht. Na deze oorlog werd Dublin het politieke, economische en culturele centrum van Ierland.