Hotels Dublin http://hotels-dublin.be Overnachten in Dublin Tue, 25 Jan 2011 10:44:05 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.18 Merrion square park http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/merrion-square-park/ http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/merrion-square-park/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:17:54 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=24 Een van de mooiste pleinen van Dublin, Merrion Square, bevindt zich ten oosten van het beroemde park Stephen’s Green. Het plein wordt omringd door prachtige oude huizen met deuren geschilderd in heldere kleuren. Deze huizen waren vroeger vooral voor de rijke mensen doordat het een prachtige ligging heeft, tegenwoordig worden ze vaak gebruikt als kantoren voor bedrijven uit de stad. Wel hebben de oude bewoners sporen achtergelaten, zo staat op ieder huis de vorige eigenaar.

Indien u interesse heeft in de leefstijl en het huishouden van de 18e eeuw kunt u een bezoek brengen aan huisnummer 29. Voorheen woonde hier een wijnhandelaar, maar de nieuwe eigenaar heeft het huis tot in de puntjes gerestaureerd.

Oorspronkelijk was het park de tuin van de bewoners van Merrion Square. Een tijd later werd het park opgekocht door de katholieke kerk, zij wilden er een kathedraal bouwen maar helaas zijn deze plannen nooit uitgevoerd.

]]>
http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/merrion-square-park/feed/ 0
Guinness Storehouse http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/guinness-storehouse/ http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/guinness-storehouse/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:17:36 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=22 Ierland is een erg bekend land op het gebied van bier. Een bekende bouwerij uit Ierland was Guinness. In 1759 werd de brouwerij gesticht door Arthur Guinness, die toen niet had durven dromen dat zijn bier zo populair werd. Helaas is de brouwerij van Guinness niet toegankelijk voor toeristen maar het Guinness Storehouse wel.

Het Guinness Storehouse biedt bierliefhebbers alles wat ze zich kunnen bedenken.

U vindt er alles over de geschiedenis van het bier, en het ontwikkelproces. Verder kunt u alle advertenties van Guinness zien, en de flesjes die in de loop van de tijd verandert zijn.

Na de rondleiding kunt u op de Ovale Gravity Bar een heerlijk glas Guinness drinken. Deze verdieping is aan alle kanten voorzien van ramen zodat u een prachtig uitzicht over Dublin heeft. Tevens vindt u in het museum een winkel waar u posters, glazen, mokken en nog veel meer andere producten van Guinness kunt kopen.

]]>
http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/guinness-storehouse/feed/ 0
Phoenix park http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/phoenix-park/ http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/phoenix-park/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:17:14 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=20 Ten noorden van de rivier de Liffey kunt u een van de grootste standsparken van Europa vinden, genaamd Phoenix Park. Het park is verspreid over een oppervlakte van meer dan 700 hectare grond. Het Phoenix Park is aangelegd als koninklijk jachtgebied. Om de dieren binnen het park te houden werd er een muur gebouwd, hierdoor werd het in 1947 ook toegankelijk voor bezoekers.

Het Chesterfield Avenue loopt dwars door het park. ’s Avonds wordt deze lange straat verlicht door honderden gaslampen. De naam Chesterfield Avenue is afkomstig van de Engelse Lord Chesterfield, deze man liet een 65 meter hoge Obelisk bouwen voor generaal Wellington na de winst op Napoleon.

Het park is vooral populair onder de inwoners van Dublin, zij beoefenen in het weekend diversen sporten zoals voetbal, cricket en baseball. Tevens kunt u in het tweede weekend van Augustus autoraces in het park bezoeken.

Het Phoenix Park is voor iedereen toegankelijk, echter betaalt u hier per attractie. Het in 1930 geopende Phoenix Park is de op twee na oudste dierentuin ter wereld. Echter is de ouderdom van het park niet meer te zien, de dierentuin is recentelijk helemaal opgeknapt.

]]>
http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/phoenix-park/feed/ 0
St. Patrick’s Cathedral http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/st-patricks-cathedral/ http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/st-patricks-cathedral/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:16:53 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=18 Niet ver van een Anglicaanse kerk, Christ Church Cathedral bevindt zich de grootste kerk van Dublin St. Patrick’s Cathedral. Erg opmerkelijk is dat er twee kathedralen in Dublin staan. Dit komt doordat Christ Church voorheen binnen de stadsgrenzen lag en het St. Patrick’s Cathedral buiten de stadsgrenzen.

De naam van het kathedraal is afgeleidt van de beschermheilige van Ierland, Sint Patrick. In de 5e eeuw bekeerde hij vele tot het christendom. Hij deed dit op de plaats waar nu het kathedraal staat. Begin 20e eeuw werd er een gesloten bron onder de kerk gevonden. Dit bleek een steen met daarop het Keltisch kruis.

Tussen 1191 en 1270 werd het oudste deel van de kerk gebouwd. Helaas raakte in de 17e eeuw de kerk in verval dankzij Benjamin Guinness.

Tevens ligt er in de kerk een zeer belangrijk persoon begraven, Jonathan Swift. Ook staat er in de kerk een borstbeeld van hem. Jonathan Swift werd bekend door zijn boek Gulliye’s Reizen.

]]>
http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/st-patricks-cathedral/feed/ 0
Dublin Castle http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/dublin-castle/ http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/dublin-castle/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:16:30 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=16 Het meer op een paleis dan kasteel lijkende Dublin Castle is gevestigd op de kruising tussen de rivier Liffey en haar zijrivier de Poddle. Dublin was meer dan 700 jaar het hoofdkwartier van het Engelse bestuur over Ierland. Daardoor is het Dublin Castle het meest gehate gebouw. De naam van Dublin stamt af van Bubh Linn, dit betekent het Zwarte Water. De grote binnenplaats zou zijn aangelegd op de plaats waar voorheen het zwarte water zat.

Tegenwoordig is het mogelijk om een rondleiding te krijgen door het kasteel waarbij u onder andere de Chapel Royal, de Undercroft en het Staatsappartement bezoekt. Enkel bij officiële gelegenheden zijn de staatsappartementen afgesloten.

De Staatsappartementen zijn schitterend ontworpen, zo bevinden zich er zeer dure tapijten en glaskandelaren. De mooiste zaal van het staatsappartement is St. Patrick’s Hall, hier kunt u een zeer fraai beschilderd plafond bewonderen.

In de Chapel Royal, het Koninklijke kapel is vooral interessant voor kenner van de geschiedenis, u kunt hier de wapens van de Engelse heersers bekijken,zowel de eerste St. Hugh de Lacy als de laatste Viscount Fitzalan.

]]>
http://hotels-dublin.be/bezienswaardigheden/dublin-castle/feed/ 0
Jurys Inn Parnell Street http://hotels-dublin.be/hotels/jurys-inn-parnell-street/ http://hotels-dublin.be/hotels/jurys-inn-parnell-street/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:13:53 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=14 Op minder dan een minuut van O’Connell Street ligt het pas verbouwde hotel Jurys Inn Parnell Street.

Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk naar Henry Street en Grafton street, de belangrijkste winkelstraten van Dublin. U bevindt zich ook vlakbij enkele culturele bezienswaardigheden, waaronder Trinity College, Temple Bar, de Abbey en de Gate theaters. Ook kunt u gemakkelijk een bezoekje brengen aan het schrijversmuseum van Dublin, het James Joyce Centre en de galerie van Hugh Lane.

Op 15 minuten loopafstand bevindt zich het Croke Park station en het beroemde zakendistrict IFSC. Voor degene die van het internationale voetbal of rugby houden is dit de ideale locatie om een wedstrijd bij te wonen. De Luas(tram) is op slechts vijf minuten van het hotel gelegen. De tram is een zeer snelle en gemakkelijke manier om de stad te zien. Of om u van uw hotel naar Heuston of Connolly te brengen, beide stations.

Hotel informatie Hotel boeken Hotel ligging
]]>
http://hotels-dublin.be/hotels/jurys-inn-parnell-street/feed/ 0
Trinity Capital Hotel http://hotels-dublin.be/hotels/trinity-capital-hotel/ http://hotels-dublin.be/hotels/trinity-capital-hotel/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:12:39 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=11 Met een op Art Deco geïnspireerde inrichting is het Trinity Capital Hotel een zeer luxueus drie sterrenhotel.  Midden in het centrum van Dublin tegenover het Trinity College bevindt zich het Trinity Capital Hotel.

Door de ligging van dit hotel is het de ideale plaats voor mensen die van historie, cultuur en ambiance houden. Er bevinden zich enkele topattracties op loopafstand zoals het Kasteel van Dublin, St. Stephen’s Green, het belangrijkste winkelgebied van Dublin Grafton Street.

Overal in het centrum kunt u musea, galerieën en culturele bezienswaardigheden vinden. Deze zijn makkelijker te vinden en bereiken vanaf het Trinity Capital Hotel. Binnen 5 minuten staat u bij Temple Bar, het centrale punt voor het nachtleven. Temple Bar staat vooral bekend door de overvloed aan cafés en restaurants. Ook zit u op handbereik van het IFSC, het hart van het zakencentrum in Dublin, in slechts tien minuten kunt u dit lopend bereiken.

Ook bevindt zich in het Trinity Capital Hotel WIFI, waardoor u vanuit iedere hotelkamer, restaurant en vergadercentrum kunt internetten. Teven biedt het hotel haar gasten een beveiligde parkeerplaats tegen een redelijke prijs.

Hotel informatie Hotel boeken Hotel ligging
]]>
http://hotels-dublin.be/hotels/trinity-capital-hotel/feed/ 0
Jurys Inn Custom House http://hotels-dublin.be/hotels/jurys-inn-custom-house/ http://hotels-dublin.be/hotels/jurys-inn-custom-house/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:11:34 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=8 Het Jurys Inn Custom Hotel bevindt zich op loopafstand van de Temple Bar, O’Connell Straat, Trinity College, Grafton Street en het International Financial Services Centre, IFSC. Het hotel heeft een dusdanige ligging dat het ideaal voor haar gasten is om de stad te ontdekken.

Op slechts twee minuten van het hotel bevinden zich treinstation Basaras en Connoly Station. Het hotel zelf bevindt zich aan de rivier de Liffey. Tevens kunt u vanuit het hotel makkelijk lopend naar het stadscentrum.

In het hotel bevinden zich zes prachtige vergaderzalen. Deze zijn speciaal gemaakt voor de zakelijke gasten. Ook beschikt het hotel over een heerlijk restaurant waar u kunt ontspannen. Hier kunt u zowel ontbijten als dineren zodat u niet naar het centrum toe hoeft om te eten.

Hotel informatie Hotel boeken Hotel ligging
]]>
http://hotels-dublin.be/hotels/jurys-inn-custom-house/feed/ 0
Best Western Premier Academy Plaza Hotel http://hotels-dublin.be/hotels/beste-western-premier-academy-plaza-hotel/ http://hotels-dublin.be/hotels/beste-western-premier-academy-plaza-hotel/#respond Thu, 15 Jul 2010 10:11:09 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=6 Dit luxueuze hotel is gevestigd bij O’Connell Street. Binnen een paar minuten kunt u lopend het grote winkelgebied, de galerijen, Trinity College, St. Stephens Green en de Temple Bar bereiken.

In het Best Western Premier Academy Plaza hotel beschikt u overal over WIFI. Tevens zijn er drie restaurants waar u heerlijk kunt eten. U kunt bijvoorbeeld Abacus,  het eersteklas Aziatisch restaurant eten. Hier worden diverse Chinese delicatessen geserveerd.

Ook heeft u de mogelijkheid om ’s avonds te genieten aan een prachtige bar. Beide zijn vanaf 17.30 uur geopend. Ook kunt u kiezen om bij Bar en Bistro Sir Harry te eten, dit restaurant is 7 dagen per week de gehele dag open. Voor het ontbijt kunt u naar restaurant Oscars, deze is dagelijks vanaf 9.00 uur geopend.

Het Hotel is tevens bekroond met de prestigieuze- ‘Premier’-status. Na deze investering van ruim 300.000 euro beschikt het hotel over 285 luxe kamers met een standaard van een viersterrenhotel. Het hotel beschikt over een 24 uurs receptie waardoor u op ieder moment van de dag kan arriveren. Ook beschikt het over een perfecte roomservice en zijn er speciale voorzieningen getroffen voor gasten met een handicap. Verder ontvangt u als gast vast het hotel een kortingsbon voor de nabij gelegen parkeerplaats, die ook beschikbaar is voor bussen.

Hotel informatie Hotel boeken Hotel ligging
]]>
http://hotels-dublin.be/hotels/beste-western-premier-academy-plaza-hotel/feed/ 0
Castle hotel http://hotels-dublin.be/hotels/castle-hotel/ http://hotels-dublin.be/hotels/castle-hotel/#respond Thu, 13 May 2010 12:10:02 +0000 http://www.hotels-dublin.be/?p=1 Het in Dublin gevestigde Castle Hotel bezit een stijlvol Georgiaans gebouw. Het hotel bevindt zich midden in het centrum van Dublin. Vanuit dit hotel kunt u binnen 2 minuten lopen de O’Connell Street bereiken. Ook bevindt u zich op slechts 10 minuten van Temple Bar, Croke Park en het belangrijkste winkelgebied van Dublin.

De luxueuze en recentelijk vernieuwde kamers van het Castle Hotel bieden haar bezoekers een prachtig en aangenaam verblijf.

In het hotel kunt u genieten van de prachtige elementen uit de Georgiaanse tijd, zoals de kristallen kroonluchters, antieke spiegels, marmeren open haarden. Zelfs het originele pleisterwerk zit nog op de muren.

Tevens organiseert het Castle Hotel iedere vrijdag- en zaterdagavond een avond waarbij men traditionele Ierse livemuziek kan bewonderen. De geschikte mogelijkheid om lekker te genieten aan de gezellige bar in het hotel.

Het Castle Hotel is zeer dicht gevestigd bij de wereldberoemde theaters van The Abbey en Gate, de gemeentelijke kunstgalerij, het schrijversmuseum van de stad en natuurlijk ook het cultureel centrum van James Joyce.

Hotel informatie Hotel boeken
]]>
http://hotels-dublin.be/hotels/castle-hotel/feed/ 0