Overnachten in Dublin

Phoenix park

July 15th, 2010 Posted in Bezienswaardigheden

Ten noorden van de rivier de Liffey kunt u een van de grootste standsparken van Europa vinden, genaamd Phoenix Park. Het park is verspreid over een oppervlakte van meer dan 700 hectare grond. Het Phoenix Park is aangelegd als koninklijk jachtgebied. Om de dieren binnen het park te houden werd er een muur gebouwd, hierdoor werd het in 1947 ook toegankelijk voor bezoekers.

Het Chesterfield Avenue loopt dwars door het park. ’s Avonds wordt deze lange straat verlicht door honderden gaslampen. De naam Chesterfield Avenue is afkomstig van de Engelse Lord Chesterfield, deze man liet een 65 meter hoge Obelisk bouwen voor generaal Wellington na de winst op Napoleon.

Het park is vooral populair onder de inwoners van Dublin, zij beoefenen in het weekend diversen sporten zoals voetbal, cricket en baseball. Tevens kunt u in het tweede weekend van Augustus autoraces in het park bezoeken.

Het Phoenix Park is voor iedereen toegankelijk, echter betaalt u hier per attractie. Het in 1930 geopende Phoenix Park is de op twee na oudste dierentuin ter wereld. Echter is de ouderdom van het park niet meer te zien, de dierentuin is recentelijk helemaal opgeknapt.