Overnachten in Dublin

Dublin Castle

July 15th, 2010 Posted in Bezienswaardigheden

Het meer op een paleis dan kasteel lijkende Dublin Castle is gevestigd op de kruising tussen de rivier Liffey en haar zijrivier de Poddle. Dublin was meer dan 700 jaar het hoofdkwartier van het Engelse bestuur over Ierland. Daardoor is het Dublin Castle het meest gehate gebouw. De naam van Dublin stamt af van Bubh Linn, dit betekent het Zwarte Water. De grote binnenplaats zou zijn aangelegd op de plaats waar voorheen het zwarte water zat.

Tegenwoordig is het mogelijk om een rondleiding te krijgen door het kasteel waarbij u onder andere de Chapel Royal, de Undercroft en het Staatsappartement bezoekt. Enkel bij officiële gelegenheden zijn de staatsappartementen afgesloten.

De Staatsappartementen zijn schitterend ontworpen, zo bevinden zich er zeer dure tapijten en glaskandelaren. De mooiste zaal van het staatsappartement is St. Patrick’s Hall, hier kunt u een zeer fraai beschilderd plafond bewonderen.

In de Chapel Royal, het Koninklijke kapel is vooral interessant voor kenner van de geschiedenis, u kunt hier de wapens van de Engelse heersers bekijken,zowel de eerste St. Hugh de Lacy als de laatste Viscount Fitzalan.